Lyxkäk och "puddingar" . . . 13 mars 2017

Mattmarsveckan 2017 blev som vanligt. Härlig. Men sjukdomar och gamla föräldrar decimerade truppen något. Men med samma grundstuk och Ije oftast på plats för att förbereda After Ski och middag. Och alla som gärna hjälper till att äta och dricka.
Skidspåren var perfekta och vädret helt OK. Vissa dagar t o m fantastiskt. Soffan vid Valsjön var på plats och korven vid vindskyddet smakade härligt som vanligt. Helena och Agneta sågade ner en gran som skymde solen. Louise och Lasse åkte skidor medan Jan tog "sjuksstugan", Agneta och jag, med skotern.
Förutom fjällkäket i Glen och lunchen på ett fullsatt Agdas Café i Mattmar avnjöts läckerheter även i köket hemma hos Jan och Helena. Renskav på murrikkan, täljstensbiff, ärtsoppa de luxe, plättar, rödbetspaj, älgköttbullar, fläsklångkok m m gjorde att vi orkade åka skidor flera mil varje dag.
Liksom TV:s Go´kväll fick vi i uppgift att fundera på vilka fyra personer vi skulle vilja ha vid vårt middagsbord. En mycket intressant övning med stor variation.
Jag var mycket nöjd med mitt. Emelie Schepp (författare), Anna Lindman (TV-programledare), Frida Öhrn (sångerska) och Maria Ruda (min tandläkare). Alla mycket kompetenta inom sitt område. Och mycket att vila ögonen på.
Men visst skulle jag ha svårt att koncentrera mig på maten.
Kommentarer
Trackback