"Som fan läser Bibeln" ? . . . 3 november 2012

  En artikel om skolan från fullmäktige i veckan gör mig lite fundersam. Ska man bli irriterad eller är kommunföreträdarna felciterade?
 
  Annars säger inledningen av texten det mesta. Tvetydig. "Timrå ligger lågt när det gäller resultaten i skolan ..."
Har man månne inte riktigt brytt sig förut?
 
  Trots skrämmande låg ranking i ett flertal mätningar kring resurser och personaltäthet vill inte politikerna se sin roll utan skyller i tidningen på lärarna och ledningen. Kan det bero på att det kanske finns någon kommun som lyckats lite bättre trots dåliga resurser. Men är förutsättningarna jämförbara?
  Ett känt faktum är att när saker och ting inte fungerar, vill man gärna hitta felen hos någon annan.
 
  Att se över sin verksamhet är vettigt men att ånyo enbart sätta sin tro på en idéplattform är som att greppa efter halmstrån. Halmstrån kostar inte mycket och vi har jobbat med idéer förr. Om man nu inte ökar resurserna förstås, men det står det inget om.
 
  Jag hinner tråkigt nog inte se skolresultaten vända. Det ska ske 2015 och då blir jag pensionär. Tills dess får jag också trolla med knäna. 
 

Koner och mentalt lavemang . . . 3 november 2012

  Jag har sett mer hockey i år än de senaste tio åren sammanlagt. Snart börjar jag förstå vad det går ut på.
  Timrå har skött sig skapligt men ibland har matcherna gått till straffläggning. Niklas Lindberg tyckte senast att straffar är löjligt, för chansartat.
 
  Då födde vi idén att om inget mål kommer efter 5 minuter i 4:e perioden spelas nästa fem minuter med tre man. Inget avgörande då heller så spelas det med två o s v. Om inget händer när bara målvakterna spelar sina fem minuter ...
  ... Kanske får spelarna spela med koner på visiret eller ögonbindlar. Eller 10 puckar på isen.
 
  Chansartat? Jag vet inte men det låter kul. Ishockey är ju bara en lek. Eller hur?
 
  Giffarna har spelat fin fotboll men resultaten i höstmatcherna har gått dem emot. Christer Jonasson föreslår i Sundsvalls Nyheter att laget tar ett mentalt lavemang för att rensa hjärnorna. Han tillägger att Giffarna borde ansöka hos Fotbollsförbundet om att få spela alla sina matcher på våren, och bara spela 70 minuter.
 
  Det är under krig och nödsituationer de bästa idéerna värker fram.

RSS 2.0