Tur i oturen eller katastrof? . . . 31 maj 2017

 
  Det är blött på garagegolvet när Louise en fredag i början av februari hämtar tidningen klockan 06.00. Läcker bilen eller ...
  Jag backar ut bilen och när vi fått undan vattnet ser vi att det rinner från väggen. Det kluckar i väggen i matkällaren och när vi kommer upp på altanen trampar Louise igenom och två trädgårdsplattor sjunker.
Då vi öser bort vattnet intill husgrunden ser vi att vatten forsar fram under plattorna.
 
  Mitt Sverige Vatten jour kommer och stänger av vår kran i gatan efter att först ha hämtat gasol för att tina den frusna kranen. Inget vatten har kommit in i huset men det är en trasig vattenledning på tomten någonstans.
 
  Efter flera samtal med försäkringsbolag och besiktningsföretaget Corvara kommer såväl besiktningsman som VA-byggföretaget Åkerlunds.
  Macke fick stanna hemma från jobbet i Bergeforsen och när Louise efter lunch kommer hem beslutar vi raskt att åka till stugan i Norrtälje som planerat. Vi är ju lediga en vecka och i nya huset i Sundsta finns såväl vatten som avlopp, vilket vi ju saknar hemma.
 
  Avfärden sker lite snabbt och vi glömmer våra kläder för Gunillas begravning. Det kommer vi på i Armsjön, så det är bara att åka hem igen.
 
  Det är 16 grader kallt när arbetet med att gräva fram ledningarna på tomten startar på onsdagen. När vi kommer hem på söndagen sover vi hos Gerd och Peter några nätter innan vi kan återvända hem. Då med ny vattenledning och nytt avlopp. I pannrummet fick den gamla vattenledningen bilas fram i golvet och ersättas.
   
  Det krävdes två grävskopor för att komma ned under gatunivån, 4-5 m under altanen.
Huset byggdes 1968 och vi flyttade in i november 1978. Även om huset inte renoverats som många andra hus i området så har vi i alla fall nya vatten- och avloppsledningar.
 
  De enda skadorna på huset var att lite av putsen släppte på väggen i garaget och några sönderkörda trädgårdsplattor. Och ett uppbilat golv i pannrummet. Och gräsmattan på framsidan som numera mer liknar en sandöken.
 
  Vi kom nog lindrigt undan. Synd bara att inga försäkringar täcker liknande händelser. Dryga 50 000 kr kunde man ju gjort något roligare för, t ex fikat på "Charm" några gånger.
 

Kalas, fäbod och Majken . . . 9 maj 2017

 
  9 februari kom Majken och häromdagen var hon tre månader gammal.
  Vi firade Ebbas 7-årsdag och Moas 3-årsdag i Borlänge. På fredagen upplevde vi en sommartemperatur på över 20 plusgrader. För att sedan dagen efter åter ta på mössa och de handskar vi haft hela våren.
  På söndagen besökte vi Tjärnbodarnas fäbod, ett 20-tral kåkar i en jättebacke bland vitsippor i massor.
 
  Nu har Louise jobbvecka. Och lika bra är väl det för det är svinkallt, blåser från norr, minusgrader på nätterna och stundtals snöar det ymnigt. Trädgårdsarbetet får vänta.
 

RSS 2.0