Bio, mat och kasta skräp . . . 10 november 2015


  Under flera år har vi haft för avsikt att åka in till stan, äta och gå på bio någon gång i månaden. Trots att häftet "Restaurangchansen" ger möjlighet att äta 2 för priset av 1 har det sällan blivit av.
  Varje höst med ett nytt restauranghäfte i handen lovar vi samma sak. Men bara ett par kuponger blir använda.
 
  Man får nypa sig i armen och konstatera att vi redan nu i november sett "Såsom på jorden" på Filmstaden i Sundsvall och ätit Filét Mignon på Stekhuset. Givetvis på pensionärsbiljett och matkupong. Och jag kunde konstatera att det bara var ett halvår sedan jag var i Sundsvall senast.
 
  Sommartid beklagar sig frun ibland för att vi inte hittar på något. Samtidigt njuter vi av att bara gå omkring och skrota, som att umgås med barn och barnbarn, sköta tomten, motionera, plocka bär och svamp, fiska, gå på loppis, äta gott och spela golf.
 
  I somras avvek vi några dagar till Borlänge och vi besökte Ljusterö och Djurö. Vi cyklade till puben och åt bröllopsmiddag i Norrtälje, gjorde Grisslehamn, lyxfikade i "Drömkåken" i Edsbro och var på nostalgikonsert i Bygdegården i Sättraby.
   
  Och så har vi kastat skräp på återvinningscentralen i Salmunge. Så det så!
 

Barnbarnsvakt och pumpa . . . 8 november 2015

 
   Det finns alltid saker som görs eller sägs för första gången. Alla tokiga lektionsidéer man genom åren fått har troligen någon annan gjort före dig. Och har du någon gång sagt något fyndigt har säkert någon annan någonstans uttalat det förut.
  Men vi har i alla fall för första gången för oss varit barnpigor några dagar under terminstid. Frun är sedan september pensionär varannan vecka och jag är helpensionär.
  Under höstlovet, vecka 44, när Johanna hade 3 studiedagar spenderade vi 3 vardagar i Borlänge medan alla andra jobbade. Förutom att vara med barnbarn blev det lite städning, sängfrakt, brandövningar och pumpaskapande.
  Det var också min första skräckpumpaskapelse. Frun gjorde pumpasoppa på lite inkrom och vi rostade pumpakärnor.
  Dyr soppa då 7,5 kg pumpa kostade över hundralappen. Och inte blev pumpan särskilt läskig heller.

Avverkning, väg och provgrop . . . 6 november 2015

  
  Det var några saker som irriterade sommartid. Inte vädret, det var inte så mycket att göra åt. Inte heller fisket eller golfen.
  Nej, det var att avloppet i stugan blev uttröttat i slutet av juli, dels att det var så trångt kring matbordet när vi skulle äta.
  Då vi inte än sökt bygglov för flera kvadratmeter är det fortfarande en bit kvar. Men vi har i alla fall förstärkt en väg på tomten. Och vi har en provgrop för ett tänkt avlopp. Och Björn har fällt ett antal stora granar och björkar.
 
  Vore intressant att se i spåkulan hur sommartomten ser ut om ett år. Eller två...
 
  Händer ingenting har vi i alla fall en schysst väg och en provgrop. Det är inte alla förunnat.
 

RSS 2.0