Fjällhumlor och Killevippen . . . 26 mars 2019

  
 
   Att man ska behöva åka till Jämtland för att få sig lite riktig kultur till livs. "Fjällhumlorna" bjöd på en bejublad föreställning på Mattmars bygdegård. Fjällhumlorna är ett gäng lokala skådisar från ett LSS-boende.
  Snön kom med vind i slutet av veckan. Dessförinnan hade vi kryssat oss fram på myren i två dagar. Några av våra tokmotionärer ägnade en förmiddag till djupsnöspårning på närmaste lägdan innan de gav upp och vi promenerade till Agnes café för lunch.
 
  Riktig fin skidåkning fick vi på lördagen i Björnen, Åre med bl a svampsoppa i en fullsatt Bergstuga i Fröå.
  Renkött i ugn och på murrikka, täljstensbiff, ärtsoppa och varm punch, pajer, torsk, risgrötsplättar och Killevippen stoppade vi i oss. Detta hade inte varit möjligt utan floder av vin, öl och allsång på vårt dagliga After Ski.
  Nu laddar vi för Mattmar 2020.
 
 

Varning för pensionärer . . . 25 mars 2019

 
  Det är tufft att vara pensionär. Så tufft att vår Mattmarsvecka fick tre återbud och det höll på att bli ännu tristare.

  Jan dansade omkull med pjäxorna på en isfläck och skadade rumpan illa. Såväl sjukbesök i Järpen och Östersund som morfintabletter fick tas till. Mest stående kunde han dock delta i veckans inneaktiviteter. Krafterna återvände långsamt men säkert, mycket tack vare en ny fågelholk och en rejäl dos aroniasaft.

  Övriga deltog i Louise´ skidskytteaktiviteter med glatt humör men med varierande resultat. Ballongskytte, luftpistol, hattillverkning och frågesport, allt med skidskytte som utgångspunkt.
 
  Desto bättre gick det för våra svenska deltagare på Skidskytte-VM i Östersund. Vi fick uppleva stämningen på läktaren vid söndagens jaktstart. Mycket publik och långa köer om man ville ha någonting till livs.
 
  Men det gjorde oss ingenting för Ije hade maten klar när vi frusna men upprymda återvände till Mattmar.

RSS 2.0