After Ski med glywien och "jungfrubröst"

  Trots stort manfall och i för oss ovanliga väderförhållanden genomfördes Böles "After Ski" 2013 med flaggan i topp. Sex topptränade på lagg, tre samspelta på vätskekontrollen och några i väntans tider i festlokalen. Många hade laddat så hårt att de slagits ut av influensa, magbaciller och trasiga korsband.
  Perfekta skidspår och en temperatur kring nollan borde varit goda förutsättningar för flera varv men vi blev stående för länge vid vätskekontrollen för att hinna.
 
  Helenas hemkokade glywein smakade lika bra som tidigare år och hon hade inte glömt geléhallonen i år heller. Debutanten Åsa fick agera serveringspersonal.
   För att undvika att säkringarna skulle gå placerades våffeljärn i olika lokaler. Att springa mellan dessa var jobbigare än att åka skidor. Till frasvåfflorna serverades räkor, rom, cremé fresh med vitlök, hackad rödlök, grädde och sylt. Och vi snackar frasvåfflor med stort FRAS. Efter en vecka i kylskåp är de lika frasiga.
  En del delar gafflar med varandra p g a besticksbrist. Vissa äter med fingrarna.
 
  Trots frånvaron av vår svensktoppskung "Trä-Björn" försöker vi sjunga lite allsång. Det blir samma favoriter som förut och Per och jag försöker hitta ackord på gitarrerna som vi kan sjunga till. Någon gång blev det rätt.
 
  Ingela vinner som vanligt kvällens intelligenta tävlingar. Denna gång tillsammans med Monica.
 
              Tävlingsdeltagare                                Vinnare
  När jag på lätta ben till slut gick hem med våffeljärn, gitarr, ryggsäck, ombytesväska och skidor funderade jag på om det blir några "After Ski" när man blir pensionär. Då kanske man måste köra dem på dagtid.
  En annan sak jag undrar över är om det är ett tecken på en bra fest, när frun får byta sovrum på småtimmarna.
Frånvaro v 7         Några järn i elden        Glada arrangörer

RSS 2.0