Slalom och egen tid . . . 20 mars

 
 
  Jag har inte riktigt samma rörelsebehov som Louise. En dag tog hon därför Agneta, Helena, Janne och Hasse med sig till Bydalen för att åka slalom.
  Vi andra fick egen tid och finåkte i Jans spår på lägdan. Vi lunchade på Agdas Café med gulaschsoppa eller smörgåstårta med röding.
  Efter flera dagars spaning kunde vi konstatera att Jans ÖFK-holk fått flera spekulanter. Fåglar av tita- eller flugsnappestorlek flög in och ut i holken, för husesyn eller för att pinka in reviret.
  Om holkbostaden är till belåtenhet kanske det blir fågelungar till våren. En ÖFK-holk får väl duga när ingen AIK-holk finns i närheten.
  Bra vågat att flytta in i så fall trots ljudet av skönsången från fredagskvällens norska karaoke eller "After Ski" i det närliggande "Panoramat".
 

Mattmar levererar . . . 19 mars 2020

 
  Mattmar serverar oss härlig vit snö, i mängd. Jan bor på snöskotern med sin spårkälke. Och vi bara väntar. Sedan finåker vi utom när vi måste hjälpa Jan när han kört fast.
 
  Vi skidar på lägdan på andra sidan E14 på 6 km-slingan.Vi glider till Valsjön och fikasoffan, liksom på myren och vidare upp till vindskyddet. Där Janne ånyo bevisar vem som är grillkungen.
  Skogsbilvägen är plogad så Barbro kan ta bilen ända fram medan Jan, Hasse och Agneta tar skotrarna. Helena, Louise och Macke skidar över myren och letar på hemvägen efter en av de speciella tallarna som lämpar sig för fotouppställning.
 

Samma samma i Mattmar . . . 18 mars 2020

 
 
  Vi pensionärer är inte rädda för upprepning. Och då vi har träfffats vecka 10 i 17 år och jag ritat ner minnen i tio av dessa är det ju lätt att upprepa sig då konceptet mestadels varit detsamma. Men då minnet sviktar med stigande ålder gör det inte så mycket.
  Ett bevis på minesluckor visar sig när Helena leder "På spåret" några kvällar. Man vet att man kan, men det räcker ju inte när man inte kommer ihåg det.
 
  Killevippen på tisdagsfikat, pajer och rödbetssoppa på onsdagen, ärtsoppa och pannkaka på torsdagen, renskav på murrikkan på fredagen och täljstensbiff på lördagen. Grillad korv i vindskyddet på söndagen och lax på saltbädd för de som hängde kvar på söndagskvällen.
 
  Lägg därtill skidfrukostar med havregrynsgröt och ägg. Och eftermidddagarnas "After Ski" med öl, vin med tilltugg och en och annan "Kaffe Karlsson."
  Så trots idog skidåkning är chansen till viktminskning lika med noll.

Mattmar för 17:e året . . . 17 mars 2020

 
 
 
  17 mars är Saint Patrick´s Day. Irlands skyddshelgon som missionerade på Irland på 400-talet är begravd i katedralen i Downpatrick, ca tre mil söder om Belfast.
  Dagen firas sedan 1600-talet och den gröna färgen bärs av miljontals människor världen över denna dag.
 
  I USA finns en tradition om att man ska nypa personer som inte bär grönt denna dag. Legenden säger att om du bär grönt så blir du osynlig för "leprechauns", en sorts pyssling, som nyper alla de ser.
 
 
  Vi firar lite i förväg i Mattmar under vingarna på våra skyddshelgon Jan och Helena, i vildmarken, och i skuggan av coronavirus sjunger vi irländska folkvisor, dansar norrländsk "riverdance" och har avancerad ölprovning i plastmugg.
  Ett öltest som är svårt för de flesta. Särskilt för Jan som mest går runt på Aroniadryck.
 

RSS 2.0