Det kokar av fisk men .. . . . 26 augusti 2012

 
 
  Jag tog grönt kort i golf för att ha en aktiv fritid som pensionär. Och jag funderade på att lära mig konsten att fiska av samma orsak. Kanske också för att kunna variera kosten som pensionär.
 
  Efter ett samtal med Arne och Kristina Perming, fiskearrendatorerna i Bergeforsen, har jag nu börjat tveka. Arne tror inte jag har tålamod nog.
  Ack så rätt han troligen har.
 
  Efter helgens släktbesök från Stockholm och Ljusterö med delar av klanen Ringdahl, inser jag det.
  Älven kokar av leklysten lax men oj så svårt att få dem att hugga. Christian hade visserligen fiskar på kroken men ... Han får drömma vidare om storlaxen.
 
  Jag också.
 
 
   

"The big 4" . . . 26 augusti 2012

 
 
  Chefen lät bölelärarna få känna på lite sjöluft och skärgårdsbuffé på Ångermanälven för att orka med ännu ett tufft läsår. I fantastiskt väder minglades på fördäck och diskuterades väsentligheter.
  Förutom alla kollegor träffade jag storfiskare från Indalsälven, en f d matteguru från Sörbergeskolan och en "gammal" elev.
  Åren går för fort nu och tjusiga Maja fick i stort sett presentera sig på nytt efter sex år.
 
  Inget ont om "The big 5", de stora vilda djuren på den afrikanska savannen. Inte heller "The big 5", de fem förmågor som är allra vanligast i grundskolans nya styrdokument.
 
   Men mest uppmärksammade på resan var dock "The big 4", Böle skolas fyra äldsta pedagoger idag.
Åtminstone tyckte de det själva.
 
   
 

Livets skola och sommarlov . . . 12 augusti 2012

   

  Biologi, hemkunskap, bild, samhällskunskap, idrott ...  Ja, sommaren har inte varit helt ledig för Maja och Ebba. Med gott om pedagoger runt omkring sig har de inte haft det lätt.
  Å andra sidan gäller det att ta vara på nyfikenheten. Lite i taget och gärna göra det om och om igen. Som barn gör. 

  Kanske sitter något kvar till nästa sommar, då det åter ska plockas bär och svamp. Då ska insekter, blommor, grodor, ödlor och fiskar studeras. Då ska flaggan upp igen, kakor ska bakas, disken diskas, fästingarna plockas bort och mördarsniglarna jagas.

  Men sommaren har också varit rast och vila.  Och "skolresa" till Åland.

  När kan man förresten börja träna golfsvingen? Ebba är 3 år nästa sommar.

   

 

Målsprutor och fjäderbollar . . . 12 augusti 2012

  Det känns som Peter fyllt 60 i flera år. Firat med resor kors och tvärs, Rom, Peking, Mallorca. Men det var ju flera veckor sedan så nu ordnade han en hejdundrande fest, där vi bl a kastade plankor och sparkade på kinesiska fjäderbollar tills det blev mörkt.

  Vad jag inte visste var att en av gästerna var en f d målspruta i Giffarna och Gefle för så där 25 år sedan. Hade jag vetat det hade jag sprungit hem och hämtat mina autografblock för att få Håkan Holmströms namnteckning i något av dem.

  Han kunde fått välja om han ville skriva i det med Pelé och Garrincha, det med Lev Jashin eller i det med Ingemar Johansson och Gert Fredriksson.

  Håkan berättade att han faktiskt även varit med i landslaget. På papperet. I en timme.

  Han fick på en träning reda på att han var uttagen i OS-landslaget, laget för spelare under 23 år. Men när träningen var slut var landslagsuppdraget också över. Man hade upptäckt att han var någon månad för gammal.

  Nästa fest tar jag blocket med mig. Man vet aldrig vilken gammal storlirare man träffar på.

  När jag tänker efter drällde det av gamla idrottsstjärnor på festen, bl a Bosse Åhman, gammal storsimmare i Timrå på sin tid och Villy Persson, mittfältsstrateg i Kubbe/Norrflärke för hundra år sedan.

  Villy har spelat på samma plan i Köpmanholmen som Håkan Holmström, då i KB 65. Dock inte samtidigt. Och det var nog tur för Villy.

RSS 2.0