Mackes årskrönika 2019, okt-dec . . . 4 januari 2020

Oktober
 
  En 24-timmarsresa till Åland med Börje och Agneta. Svamp- och nyponplockning, svart trumpet och trattisar som torkas, nyponsopppa och torkade nypon, samt rosenkvittenmarmelad. Vi lämnar rödvinbär på Vedgrundet och Louise köper nejonögon genom Lasse. Höststädning i Sundsta. Till Saltsjöbaden för Helenas 70-årsdag och vi firar Agnetas 70 år på restaurang på Söder. Gunnar och Stefan fäller träd för tredje gången i år. Eller var det fjärde?
 
 
November
  Mera svamp och nyponplockning. Blackebergs läroverk firar 70 år med oss och vi övernattar på hotell i Alvik. Vi åker med Gunnel och Willy till Dubai för att fira Willys 70-årsdag. Vi tar tåg till Borlänge-Djurmo. Louise bakar tunnbröd med Inga och Kristin.
 
 
December
  Vi arrangerar fotbollsfest efter dam-VM. Willy segrar. Julen firas i Hemfjällstangen, Sälen, för fjärde gången. Hyr grannstuga till Arvidssons i ett fantastiskt väder. Nyårsafton med vandringsmiddag för tredje året hemma i Sörberge.
 
 
 

Mackes årskrönika 2019, juli-sept . . . 4 januari 2020

  Juli
 
  På Grisslehamnsdagen  får Emil Maxén Albert Engströms ungdomspris för sina böcker om "Stor-Jobal". Det nya förrådet sätts upp av bl a Maja och Ebba. Firar Mattias på Vindö. Två njurstensanfall och tre nätter på Norrtälje sjukhus. Återbud till O-ringen men Maxén-Arvidsson sköter sig bra där i värmen. Djurmo till Sundsta. Bad för alla utom mig.
 
Augusti
  Stugan och förrådet målas. Vi åker hem i förtid för min röntgen på Sundsvalls sjukhus och så småningom operation. Surströmmingsfest hos Perssons och kräftskiva hos Lindbergs.
 
September
  Äntligen borttagning av stent på Sundsvalls sjukhus. Livet återgår till det normala efter 2 månaders inaktivitet. Vi åker till Borlänge och Djurmo med utflykter till Leksand (OL) och Bjusan.

Mackes årskrönika 2019, jan-mars . . . 4 jan 2020

  Åren går fort numera och man tror att man inte gör någonting nu för tiden. När jag nu gör några nedslag i år 2019 ser jag att jag inte bara löst suduko och läst böcker.
 
 
Januari
  Den 2 januari ringer Anna från Sundsta och berättar att stormen "Alfrida" härjat i Roslagen och fällt en tall över vårt nya fritidshus. Dessutom ligger ett tiotal stora granar på tomten. Vi bilar ner samma dag.
 
  
Februari
  Vi åker skidor såväl hemma i Sörberge som i Nordrona i Norrtälje. Vi ser Maja testa skidorientering i Säter och firar Majkens 2-årsdag i Djurmo. En försenad fotbollsfest ser K-I och Anders som vinnare.
 
 
Mars
  Den årliga Mattmarsveckan hos Jan och Helena genomförs med hatt-VM, skidor, after ski, teater och vi ser jaktstarten i VM i skidskytte i Östersund. Det är vårplantering i Sundsta med Moa och Majken. Jag ser AIK-Östersund på ett kallt Friends med Lasse.
 
 

Mackes årskrönika 2019, apr-jun . . . 4 januari 2020

   April
 
  Vi åker till Madeira med Börje och Agneta. Vi firar påsk med barn och barnbarn i Sundsta innan Louise, Johanna, Maja och Ebba åker till London. Jag gör säsongsdebut på 9-hålsbanan. I Blackeberg firar vi 50 år efter gymnasiet med vår klass S3.
 
  
 
 
Maj
  Anita Olsson har stor flyttfest i Sundsta. Vi springer årets enda två orienteringar, i Roslagen. Perssons och Lindbergs kommer ner till Sundsta för golfhelg. Vi lunchar med S3 på Rikards takterass på Norrmälarstrand. Och så deltar vi i byggandet av Johannas 40-årspresent.
 
 
 
 
Juni
  Andreas bygger klart staketet på deras altan i Djurmo. Sedan åker han och jag till Dublin för att testa öl.  Maja och Ebba åker med oss till Runmarö och fiskar strömming hos Agneta och Hasse. Midsommar i Sundsta och grundgropen till förrådet görs. Vi lägger några nät. Dojan och Gloria på besök.
 
 
 
 
    
 
 
 
 

RSS 2.0