The same procedure ... . . . 29 mars 2015

 Elever mår ofta bra av ordning och struktur. Det gäller även 65+.
 
  Skidåkning i Björnen och skidåkning i Bydalen. Killevippen från Törners konditori i Östersund och lunch i Bergstugan i Fröå, nu skogssvampssoppa med krutonger och varmt hembakat bröd.
  Pajer på onsdagskvällen och dagligt After Ski . Ärtsoppa och pannkakstårta på torsdagen och kycklingwok  på murrikka på fredagen. Täljstensstekt biff och rösti på lördagen och grillad korv i vindskyddet på söndagen. "The same procedure as last year".
(Kretsloppshuset i Mörsil, myrstack och Zlatans kåk vid Copper Hill)
 
  Lika år från år, det känns tryggt. Och tänk att vi fortfarande kan gå i trappor, äta själva och dricka vin utan sugrör.
 

Louise och Carl-Erik Thörn . . . 16 mars 2015

  
Klockan 03.00 natten mot tisdag
 
   Längdåkning är livsfarligt. Det är numera bevisat. Och det på distriktets mest lättåkta elljusspår,
vid E.On-arena i Timrå.
 
  Efter att ha bevistat VM i skiatlon i Falun och några dagars gruppskidåkning i Åre/Björnen och Bydalen/Höglekardalen hände det grejer på hemmaplan. Louise minns inte riktigt hur det gick till men
hon fick i alla fall hjärnskakning och är gipsad för ett misstänkt båtbensbrott i högernäven.
 
  Sedan strip-klubben i Mörsil slog igen är nog Kretsloppshuset ortens tyngsta turistmål. Där käkar man nytttigt och köper allehanda hälsokost och hokus pokus. Här lunchar vi en dag efter härlig skidåkning i milspåret i Björnen.
  Dagarna före hade vi lunchat i Bergstugan i Fröå gruva och tagit en traditionell varm choklad med vispgrädde och en kanelbulle i Dromstugan i Bydalen.
 
  Väl hemma hos Jan och Helena i Mattmar vankas daglig After Ski. Detta år med nostalgilåten "Jag vill dansa med dig" av Carl-Erik Thörn från 60-talet. En uppladdning inför hans kommande besök på Bygdegården i Mattmar 26 mars.
 
  Louise är i gott sällskap. Carl-Erik Thörn blev medvetslös efter en halkolycka 1965, men smörsångaren från Norrbotten  kunde senare återuppta sin karriär. Det lär nog Louise också göra. Efter en knapp vecka hemma klättrar hon på väggarna. 

Kändistrångt i Östersund . . . 15 mars 2015

 
Tänk att Vickan, Soffan och jag valt att besöka Östersund en och samma dag.
 
  Louise och jag är på väg till Mattmar och vinterns kamratträff. Samtidigt besöker kronprinsessan och hennes Daniel Östersund. Och i Vinterparken firades Östersunds hjältar från skid-VM i Falun, Sofia Bleckur, Ida Ingmarsdotter, Daniel Rickardsson och Anders Södergren.
 
  Vid  lunchbuffén på Cuprum finns det små tavlor med citat under ett antal lampetter. Av någon anledning fastnar våra blickar på tavlan närmast utgången, där Britney Spears yttrar sig om fisk och Japan.
 
  "Jag gillar de flesta platser jag varit på, men jag har aldrig riktigt velat åka till Japan.
  Helt enkelt för att jag inte tycker om att äta fisk, och jag vet att det är väldigt påpulärt där i Afrika". 
 
 

RSS 2.0