Gulli-Gull, Sigrid, Moa ... . . . 13 maj 2014

 
   Jag har blivit farfar. Till en liten tjej. Och Louise har blivit farmor. Det känns bra. Men ansvarsfullt och alldeles för långt ifrån.
  Förut var jag bara morfar. Också alldeles för långt ifrån. 33 mil. Man kan liksom aldrig "kvista över en kväll". Det är tråkigt.
    
   
  Som alla far- och morföräldrar har jag världens finaste barnbarn. Maja som hunnit bli 6 år och ska börja förskoleklass till hösten och Ebba som just fyllt 4 år.
  Och nu ...  Föräldrarna jobbar på namnet. Häromdagen såg det ut att bli Sigrid.
  Mängder av egna förslag och otaliga idéer från omgivningen har testats. Maja tyckte Tova och Ebba tyckte Gulli-Gull. Vi får se vad det blir.
  "Mini" är ju bara några dagar gammal. Men idag heter hon Moa.
Skål och välkommen kusinen

Vårsådd i Mattmar . . . 3 maj 2014

 
 
  Man kan inte bo flottare på en lillsemester än i Mattmar, med den magnifika utsikten över Bydalsfjällen. Och man kan inte äta bättre. Bättre än på Fäviken i Kall, nyligen utsedd till Sveriges bästa krog.
  Ena dagen lappfångad röding, med avokado till förrätt och krispig rabarberkaka med vaniljglass till efterrätt.  Och andra dagen renstek, med cognadsflamberad sås med lingon och grön sparris med rört smör till förrätt. Efterrätten med tropiska frukter med limejuice och yogurt. För att inte tala om det fantastiska, oslagbara värdparet, Jan och Helena.
   
 
  Mellan måltiderna och fikastunderna i "panoramat" bar vi potatislådor för groddning, vändgrävde trädgårdslandet och förnyade jordgubbsodlingen.
  Majvädret var kallt, blåsigt och stundtals lite snöigt men med långkalsonger och mössa på gick arbetet alldeles utmärkt.
   
  Vi var i Mattmar för att ge vännerna i Mattmar ett handtag med vårens trädgårdsförberedelser. För det lär gå undan bara värmen kommer.
  Och snart är det midsommar.
   
 
 
 
 
 

RSS 2.0