Fokltomt och fullsatt . . . 9 oktober 2018

  I mitten av augusti var det allsångskväll på Golfrestaurangen i Sundsta, Norrtälje med pajbuffé och vin. Vi bokade i god tid och fick ett bord för fem, förutom Louise och jag, Tommy, Maggan och Anna. Lokala musikerna Michael Blom och Ola Pettersson spelade kända visor i tre timmar och vi sjöng med.
  Tyvärr kom inga fler.
  Betydligt fler besökte den konsert vi bevistade i mars på Bygdegården i Mattmar. Och Jan bjussade och tog sparken dit.
  "Poppers" spelade högklassiga 60-talslåtar från topplistorna i flera timmar. Vi kunde sjunga med i alla låtar, när vi inte hade munnen full av det fantastiska fikat. Och Helena och Louise vann på lotteriet.
  "Poppers" var inga dussinlirare på dekis. Andreas Jonsson och Peter Wanngren kunde sin sak. Och det lät precis som det gjorde på 60-talet. Peter Wanngren har bl a fått en Grammis för bästa barnalbum "Majas alfabetssånger" 1993. Sedan 80-talet dubbat röster på film, ex "Tiger" i Nalle Puh och "Lucky Luke".
  Det här var bättre än "Kiss" på Madison Square Garden 2009.
 

Bortblåsta spår och stavspjut . . . 8 oktober 2018

 
  Det var inte världens bästa väder under Mattmarsveckan i början av mars 2018. Men det blev massor med skidåkning, såväl i Mattmarsterrängen, som i Björnen.
  Jan hade ett otacksamt jobb med sin spårmaskin. Visserligen var det gott om snö men spåren blåste igen nattetid. Så det blev att spåra för Hasse och Louise.
  Den "8-man" starka truppen gjorde precis som förr, skidade, drack After-Ski och åt gott. Och Louise, "lektanten" hade dribblat till ett "Pan-Cho-OS" med grenar som "Stavspjut" och "Skidglid".
  Förutom fantastisk mat hos Jan och Helena åt vi lunch i såväl Bergstugan i Fröå och på Agdas Café i Mattmar.
 

RSS 2.0