Snacka om grönområde . . . 15 oktober

  

   Skog, sjöar och stora öppna ytor för picnic, baseball och fotboll. Den enorma Central Park är över tre kilometer lång och en kilometer bred. Tillräckligt stor för orientering och inte bara sprint.

  Vi kommer från Harlem och korsar parken från norr till söder. Vi är oense om vi ska köpa matsäck men beslutar oss för att söka ett matställe någonstans i parken.
  I sjöarna simmar sköldpaddor och skyskraporna bildar en fond i bakgrunden.

  Det finns inga matställen. En kokt grillkorv räddar livhanken på oss när vi slutligen tagit oss igenom. 
  Bildkonstnärerna står tätt och Anders och jag imponeras av en äldre herre med skolpenna och teknik som en tvååring. Troligen en utbränd lärare.

     

  En parad stoppar trafiken för andra dagen i rad. Igår var det Columbus Day och idag verkar hela Latinamerikas befolkning vara på benen. Hundratals utklädda från varje land i Centralamerika, många lättklädda, sjungande och dansande representanter som tål att tittas på. Om det vore varmare skulle man kunna tro att man var i Rio.

 

                       

  Den här staden står aldrig still och det blir aldrig tyst. Sent en kväll gick några av tjejerna och fick nagelbehandling. De kom hem vid midnatt. Dagen innan hade Willy fått fotmassage på samma institut. Hur långt upp på benet foten slutade förtäljer inte historien.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0