Ground Zero - på G . . . 16 okt

  Mycket var imponerande i New York. Två ställen var gripande och det kändes i hjärttrakten att man var på historisk mark. Vemodet slog till.

  På Ellis Island kunde man känna historiens vingslag. Där besökte man samma lokaler och gick på samma golv som miljoner immigranter trampat för över 100 år sedan. Däribland många svenskar och säkert min släkting.
  Den film vi fick se på ön som berättade om emigranternas vedermödor, och glädje inför mottagandet i det nya landet var gripande.

  Att besöket på en byggarbetsplats kan framkalla ännu mer känslor kan verka konstigt. Men när byggplatsen är Ground Zero, området där det forna World Trade Center fanns, så fattar man galoppen.
  Stora kranar och nya husgrunder är allt som finns där i dagsläget. Men arbetet på Ground Zero med en ny skyskrapa och diverse minnesmärken är i full gång.
  Besöket på informationscentralen med minnessouvenirer och en gripande film gjorde att man gick därifrån med tårar i ögonvrån.

 

  Man behöver nog inte berätta för någon var som hände med de två "tornen", World Trade Center, den 11 september 2001. De ståtliga byggnaderna uppfördes 1973 och var med sina 107 våningar New Yorks högsta byggnader fram till terroristattacken 2001.

       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0