Bert och Earnie - ett tortyrredskap? . . . 24 oktober

  Kan man skrämma fångar genom att låta dem lyssna på Britney Spears i flera timmar? Kanske.
  Denna metod har i alla fall används på Guantamanobasen på Kuba. Men nu kräver amerikanska artister besked om deras musik har spelats på hög volym i bestraffningssyfte eller för att tvinga fångar till samarbete.
 
  En ex-fånge uppger att musiken som oftast användes var heavy metal, rap och country. Bl a "We are the champions" med Queen. En annan f d fånge berättar att han tvingats lyssna till Eminem´s "The Real Slim Shady" oavbrutet i 20 dagar.

  I den lista på misstänkta låtar och artister som publicerats finns namn som Britney Spears, Neil Diamond och Bee Gees. Hur skrämmande låter det? Och temat från "Sesame Street", med Bert, Earnie och Kermit. Snacka läskigt. 

  Inga STIM-pengar lär ha betalats ut. Och man kan undra vilken musik man själv skulle duka under av? 72 timmar heavy metal á la flyglarm eller Mrs Miller, säckpipa eller modern jazz? Eller Thore Skogmans "Tre dar i buren"? 

  Vi vet alla att upprepad reklam påverkar oss. Vi blir mer köpvilliga när vi redan har blivit kompis med varan. Kan det vara så att det handlar om hjärntvätt av musiksmaken? Puts veck med magdansen och balalajkan. Nu är det musik från den amerikanske Billboardlistan som gäller.

  Enligt myndigheterna har metoden upphört sedan Barack Obama blev president och förbjöd användandet av "förstärkta förhörstekniker".
  Ja, nog har man läst om våldsamma och ibland raffinerade tortyrmetoder i historien. Och Uncle Fester i Familjen Adams har jag i färskt minne. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0