Mat ska ätas i Greenwich village . . . 13 oktober

          

Vi äter inte frukost på hotellet. Det är tydligen ganska vanligt att det är så. New Yorkborna äter inte frukost hemma heller. Det är tydligen ganska vanligt att det är så också.

  Orsakerna kan vara flera. En är att många har så trånga kök att det bara blir besvärligt. Men kanske är det lättja eller mode. Eller också vet de kanske inte hur de skall göra. Eller också måste de göra någonting med alla sina pengar.
  Men man ser mängder av människor med kaffemuggar och bruna påsar i händerna. På väg mot någonstans redan tidigt på morgonen.
  Det låter inte särskilt kul att i längden äta frukost gående eller sittande någon annan stans än hemma. Men då verkar också vår tisdagsaktivitet lite underlig, "Matvandring i Greenwich Village".

  Det var den enda bokningen några av oss gjorde redan i Sverige, tipsad av TV:s "Packat och klart". Och som tur är visar det sig vara en riktig höjdare.



  Världens gulligaste tjej "Sephrah", en "newyorker" i fjärde generationen lotsar oss runt i restauranger och läckra matbutiker i Greenwich Village i mer än fyra timmar. På åtta ställen blir det smakprov, med allt från pizza, japankäk, italienska risbollar, chokladkakor, gourmetstrutar, bakelser, ostar m m
  Sephrah, själv kockskolad, varvar matstoppen med kultursnack och historia. Hon gör det på ett oemotståndligt sätt, med humor och charm. Killarna blir småkära och flickorna vill vara hennes bästis.

  Alla utom Willy som tycker det är för lite kakor. 

     

     

Kommentarer
Postat av: Susan Volchok

come back and do our Foods of New York Central Village/Soho tour next time! (That's the one on which I'm a guide!) Suze V

2011-07-28 @ 22:41:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0