Bättre en DN i handen än ... . . . 7 januari 2010

  Så inföll julafton igen. Louise fick tillbaka sin kära DN, Dagens Nyheter. Efter att ha varit försvunnen i en dryg vecka hittade den till slut åter till vår gröna brevlåda på Dragvägen 10.

  Vi hade gjort en tillfällig eftersändning till Borlänge en vecka under julhelgen. När vi inte återfick tidningen före nyår visade det sig att DN missuppfattat slutdatumet med en månad. Trögheten i systemet medförde att det dröjde en hel vecka att korrigera felet.
  Men nu är "dyrgripen" åter hemma. Medan Sundsvalls Tidning kostar ca 2 200 kr/år, kostar DN 3 900 kr. En skillnad på 1 700 kr(!).

  Louise har försökt blidka ansvariga på tidningen för att få någon typ av rabatt. Men utan framgång. Det är distributören som kostar.
  Men tidningen är svår att vara utan. Trots att nyheterna är gamla, bl a inga referat från kvällsmatcher, och att man på vischan inte utnyttja alla rabatter och erbjudanden tidningen har. En prenumeration i Stockholm kostar bara 2 800kr (!).
  Låt vara att transporten är längre, men det går ju inte att köpa lösnummer av tidningen i Sörberge, där vi bor. Kanske inte ens i hela Timrå.
 
  DN skickade ett antal lösnummerskuponger som plåster på såren för sin fadäs. Men vad hjälpte det. Trots att klockan inte var tolv på dagen den 5 januari gick vi bet i Birsta. Ica Maxi hade ingen, på Coop var de slut och Pressbyrån hade fått två ex men en person hade köpt "båda två"(!). Antagligen bara för att jävlas.

  Nyårsaftonens DN fick vi till all lycka tag i 2 januari i Sundsvall. Men snacka om dyrt exemplar.
  Men "Bättre en gammal DN, än en fågel i handen". Eller vad det är ordspråket säger. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0