Hurra för dom som bjussar . . . 8 januari 2010

  Jag trodde gåvan och viljan att bjuda på sig själv var något som avtog med stigande ålder. Att det är därför jag utåt håller en litet lägre profil än för några år sedan. Men det är visst bara tillfälligt.
  För nu vet jag bättre. För vid fyllda 60 år släpper alla hämningar. Då kan man göra som man vill. Och man gör det. Det är bevisat.

  Tack Lena för att du bjussade på dig själv och fick mig att inse att det inte har med ålder att göra. Och för att du höll flaggan högt för oss 50+. Självklart upptäckte "Kanske på Svensktoppen", Martin Häggström, att du var speciell. Det är inte för inte du är skolans enda riktiga specialpedagog.

  Tänk om ingen ville hjälpa till att dra. Att inte våga göra någonting för att man inte vunnit ett svenskt mästerskap i grenen. Tänk vad livet skulle bli tråkigt då. Att bara likt Northug glida med, för att strax före mållinjen spurta om och glänsa. Flera av oss måste hjälpa till att göra jobbet. 
  Men allting har sin tid och likt lantbrukets avbytarsystem låter man ofta yngre, lite kaxigare, ta vid några år. För personer, som knappt kan skicka ett sms och saknar Facebook behöver hämta ny motivation och har ju lite längre startsträcka.

  Lenas stora förråd av typen "onödig kunskap" har efter Böle skolas upptakt i Söråker skapat ett behov av en ny matris. En matris för bärare av skolkultur och förmågan att bjuda på sig själv måste snarast produceras på nästa AL-konferens. Det lär bli ett liggande A4 för att få plats med alla nivåer fram till 60+.

  All heder åt personer som bidrar och bjussar på sig själva för att hjälpa kollektivet till högre nivåer.
 
  Fast visst är det ganska skönt att ibland bara flyta med en stund. Någon gång.
  Nu, till exempel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0