Semesterlycka - i skuggan . . . 27 juli 2010

   

  Blåbären är stora som knappnålar och kantarellerna lyser med sin frånvaro i år. Det har varit grymt varmt . Och för torrt. Men häromkvällen kom en återfuktare. Sommarens första regnskur och vips var vi 33 mm regn rikare. Det var efterlängtat.
  Det var länge sedan potatisblasten vek ner sig och bevattningsförbudet har kommit som ett brev på posten på flera ställen här i östra Svealand.

  Bilen har varit dammgrå sedan semesterveckan på Gotland. Nu har jag dock skrapat av det yttersta kalklagret som legat på sedan orienteringarna på Furillen. AC:n har krånglat hela sommaren till följd att bilresorna varit som att sitta på översta laven i en bastu.

  Inte är det någon tröst heller att Kari och Marit fått 100 mm regn på två dagar i Herte på Gotland. Bilderna i Aftonbladet från översvämningarna i Slite är inte samma bilder jag kan framkalla från vårt besök på samma plats för bara några veckor sedan.
  Då lyckades vi i den stekande 30-gradiga värmen hitta världens café, med skugga (!) och njuta av en gigantisk hallonpaj med vaniljsås.

  Det var semesterlycka.

        

     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0