Sanningar och After Ski . . . 12 mars 2010

  Jag har varit på kurs i Åre. Och tänk så mycket man får lära sig. Kanske kan man försöka få komptid åtminstone för tiden på After Ski.
  Vår årliga Jämtlandsvecka spirade av erfarenhetsutbyte och livskunskap, som bara 60-plussare kan bistå med. Och vi har tolv personer. Tolv gånger 60 blir mycken visdom men också en hel del nonsens.

  I tjejernas stuga diskuterades säkert stickbeskrivningar, matrecept och TV-såpor. Medan vi grabbar dissikerade väsentliga ämnen som promillehalter, lammkött och Champions League.

  Monikas uppgift att äldre kvinnor bör dricka öl för att stimulera östrogenproduktionen mottogs med skepsis. Om män reagerar på samma sätt förväntas en del av oss killar snart få flytta in i tjejkåken p g a gott ölsinne. Ett annat tecken på manlig reaktion kan vara att män med ölmage kanske kan betraktas som skengravida.

  Jan påstod att omoderna skidglasögon bör sättas på redan hemma innan åkningen börjar. Och inte tas av på hela dagen för att undvika imbildning.
  Detta togs fasta på. Och Lasse och Hasse sov med skidglasögonen på. Som två E.T.-kopior. Jag tror det i alla fall. Kanske har jag drömt.

  Tänk i alla fall så mycken visdom som föds under After Ski.


Kommentarer
Postat av: Anonym

De som nu läser Mackes blogg förstår säkert vad det är som gör denna vistelse så fantastisk......

Louise och Macke - jag säger bara det..... ojdå nu kommer tårarna, har säkert med åldern att göra... Tusen tusen tack för allt... frukost som är framdukad, apelsiner som är skalade och klyftade, den goda chokladkakan som muntrar upp när det känns lite trögt, den goda maten och drycken som serveras på torsdagskvällen, alla goda kakor - alltid nya sorter, som plockas fram vi lämpliga tillfällen, underhållning på kvällarna, Louise som lekledare och Macke med gitarren i famnen... har jag glömt något? Visst ja, disken är visst borta....



KRAM KRAM

Helena

2010-03-16 @ 09:47:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0