Uppsamlingsheat i Calvi . . . 1 oktober 2010

   

  Lite vandra, lite strand, lite stan. Man hinner ganska mycket om man vill och orkar.

  Morgonpromenader före frukost, några timmars vandring uppe i bergen. Bergen är nära överallt. Strandbesök med bad och inköp av lunch som omväxling. Baguette med goda ostar, tomater, öl och frukt. Man kan köpa "packed lunch" på hotellet. En baguette fylld med  bl a ost och tomat kostar 6 euro. Några av oss gör en egen      "extrabagge" pa frukosten. Utan kostnad. Haha (?).
  Besök på internet-café, fika pa hotellrummet med egen vattenkokare (enda gången). Strosande på stan. Dusch, drink, 3-rätters och kvällspromenad. 
  Helt enkelt en vanlig dag for en gångs skull.

  Kari hade telefonmöte i onsdags. Christina och Anders reste till Corte, den historiskt intressanta universitetsstaden på torsdagen. På fredagen hyr Gerd och Peter en fyrhjuling och Gunnel åker på vingårdsbesök.
  
  Torsdagsförmiddagens kortvandring går upp till kapellet Notre Dame de la Serra. Som vanligt var utsikten magnifik liksom stigarna dit genom machialandskapet. Marit tyckte asfaltsvägen upp var ännu tjusigare. Där passerades ju bl a en soptipp.

  För oss andra blir det ytterligare ett uppsamlingsheat. Att göra det man inte hunnit. Som om man trodde att man skulle hinna allt man ville på en vecka.
  Och tro det eller ej. Det duggregnar, åtta droppar, på fredagsmorgonen. Och imorgon, vår resdag, är det generalstrejk i Frankrike. Fransoserna vill inte höja pensionsåldern från 60 till 62 år. Stackars dom! Och frågan är, kommer vi hem?

  Men Timrå IK vann på straffar mot Modo, så livet leker. Och jag hostar vidare. 

     

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0