Käk på hög höjd . . . 24 mars 2011

   

  Varför smakar maten så himla bra när man är till fjälls?
  Till och med i restaurangerna långt uppe i backen dit man bara kan ta sig med största möda. Eller är det därför?

  Tyrol i Björnen, Åre, Buustamon i Ullådalen, Fjällhalsen i Bydalen ...

  Vildskavsgryta med pressad potatis serverad i en liten läcker stekpanna. Tjälknöl, potatisgratäng, med diverse såser, grönsaker och fantastiska lingon.

  Nedfarten från Fjällhalsen ner till byn i Bydalen på en isig transportnedfart hade nog dessuton behövt en eller två starköl så man presterat lite mer mjukhet i knäna.

  Är maten så god, så snyggt serverad bara för att man är uthungrad? Avslappnad och på semester? I trevligt sällskap? Eller ...

  Vad Jans vindskydd smakar även korven bättre än någonsin. Men är det kvalitén på korven eller miljön och stämningen som gör att alla plötsligt älskar korv?
  Det var i alla fall Scans grillkorv med tunt skinn. Och solen värmde från en klarblå himmel.

     

      

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0