Skiddebuten avklarad . . . 6 januari 2012

   

  Nu verkar julfriden vara över. Tidningarna har en tid i stort sett varit befriade från debattinlägg och insändare om lärarnas försämrade status, dåliga lön och höga arbetsbelastning.
  Men inför avtalsrörelsen för lärarna fyller Lärarförbundets ordförande en debattsida i DN med oro. Oro för att ingen längre vill bli lärare p g a lön och stressiga arbetsvillkor. Oro för att duktiga lärare hoppar av och oro för att tusentals elever till följd av detta ska lämnas i sticket.
  Liknande åsikter har vi läst förut, bl a i varenda valrörelse. "Nu måste vi satsa på skolan och lärarna". Jo hej du.

  Allt verkar upplagt för en riktig depparblogg. Vi har ju dessutom det eviga regnandet och den färska hockeyförlusten mot Modo. Allvarligt är också att personalen på Böle skola inte kommer igång med skidträningen inför sitt "After ski".

  Då vinner Småkronorna JVM-guld i ishockey i Kanada och gårdagens snömängd och minusgrader räcker alldeles lagom för att göra hyfsade skidspår.
  Elof Höglund hade preparerat alla slingor på Skönviksberget och det kryllade av skidsugna människor i spåren. Så nu har jag gjort säsongsdebut i vackra omgivningar och i klarblå himmel.

  Hoppas snön ligger kvar till imorgon. Kanske t o m pölarna på Ishallsspåret i torsdags täckts av eftermiddagens nysnö.

   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0