" - Jobbar du på departementet?" . . . 9 juli 2012

      

  Kerstin Waller jämför sommarställen med arbetsläger. Det var bara arbete från morgon till kväll. Så fort man kom dit var det arbetsbyxa på. Därför sålde de sitt "Gulag", drömstället på Smådalarö.

  På arbetslägret i Sundsta hinner vi dock både äta, läsa DN, fiska lite och spela några 9-hålsrundor. I veckan har vi också träffat andra levande människor.
  Kerstin Waller, Louise scoutkompis från Blackeberg gav oss en lektion på golfbanan tillsammans med Asta, hennes 1-åriga cairnterrier.

   I torsdags övergav vi tomten när Norrtälje firade "Roslagsnatta", med kvällsöppet, underhållning och ett motionslopp. Ett 5-kilometerslopp både Johanna och Andreas deltagit i men som brukar vinnas av färgade män från Kenya. Så inte i år.

  Bosse Lidholm vår leende skolkamrat från gymnasiet i Blackeberg deltog inte i år heller. Däremot blev det ett kärt återseende på gågatan och lite skvaller om gamla klasskompisar och Blackebeg. Bosse hade sett klasskamrat Sune och satt sig mittemot honom på tunnelbanan.
  - Känner du igen mig, sa Bosse.
  - Jobbar du på departementet, undrade Sune.
  Sedan gav Bosse upp vårt gamla fjällvrål och då var saken klar. Sune är ursäktad. Det är trots allt 43 år sedan vi gick ut gymnasiet.

  Längre ner mot Stora Torget tar Ola och Birgit en glasspaus på väg till sommarstället, sitt "Gulag" i Rörvik.

  Då har vi träffat nästan alla vi känner i Roslagen och vi har bara varit hemifrån några veckor. Kanske blir det fler möten. Annars finns ju Facebook. Men där får man mest läsa om vännernas fantastiska "Gulag". Väldigt lite om allt regn och alla mygg.

  Men visst är det skönt att vännerna har det bra och är utvilade när semestern är över.

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0