I Kina lever man tills man dör . . . 25 juni 2012

   

  I Kina menar man att västerländsk medicin tar bort symptomen snabbt men har allvarliga biverkningar. Medan de traditionella örtmedicinerna har långsammare effekt, är mildare och ger inga biverkningar. Kinesisk medicin tar bort de underliggande orsakerna och inte bara symptomen.

  Örtmediciner är den viktigaste behandlingsmetoden i den traditionella kinesiska läkekonsten.

  Vi besöker Kinesiska Statens skola för Naturmedicin. Här var hela partitoppen kunder och där fanns ingen med vare sig diabetes eller högt blodtryck. Trots hög ålder.
  Vi får en föreläsning av en läkare och fotmassage av medicinstudenter. Sedan kommer några läkare och professorer och kollar in våra händer, tar pulsen och tittar oss i munnen. De talar sedan om vilka problem vi lider av och föreslår vilka örtpreparat som skulle ta bort dessa åkommor.

  Några av oss tycker det låter intressant och köper delar av konceptet.

  Nu ska ju örtmedicinerna antagligen kompletteras med lite yoga och akupunktur för att ge full effekt. Men inte tror jag att enbart lite malda växtknölar trollar bort en stressig arbetsmiljö.

  Men nu fanns det ju en garanti. Köper du piller för tre månader lever du frisk 20 år längre. Köper du för ett halvår kommer du att "leva tills du dör". Intressant!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0