Skyddshjälm mot spottloskor (?) . . . 29 juni 2013

 
  Vi bestämde oss innan semestern att vi skulle göra något extra varje vecka. Inte bara gå omkring kring stugan och ha det bra, spela golf, motionera, bada, umgås med barn och barnbarn och shoppa i Norrtälje. Ta det lugnt helt enkelt.
  Det bestämmer vi varje år. Ibland blir någonting av men förra året besökte vi inte ens Stockholm.
 
  Idag var vi på visning av tunnelbygget på väg 76 förbi Norrtälje. Maffigt men den får inte kallas tunnel utan bergbro, då "tunneln" bara blir 99,5 meter. För att kallas tunnel måste den vara minst 100 m.
  Å andra sidan kommer man lite lindrigare undan då en tunnel har helt andra krav på luftkonditionering, brandsäkerhet, belysning m m.
 
  Vi gick en tipspromenad med omöjliga frågor och bjöds på kaffe på toppen av Lommarberget. Sedan hjälm på för att kika in i berget dit man nu sprängt sig halvvägs. Vi kallar bygget "Åsas tunnel" då hon på WSP varit med och projekterat.
 
  Man skulle blivit byggjobbare. Man ser riktigt betydelsefull ut i hjälmen. I skolan har vi varken hjälm eller hörselskydd fast det minnsann ibland skulle behövas.
 
  Kanske skulle man också ha stänkskydd. Läste i tidningen igår om en 7-åring i Borås som spottade en lärare i ansiktet. Läraren svarade med en örfil och bötfälldes för misshandel. Tills vidare får läraren undervisa under uppsikt av en kollega för att det inte ska hända igen.
  Med ännu en lärare i klassrummet konstaterar insändarskribenten i DN att eleven nu fått två presumtiva mål för sina spottloskor.
  Det är nog skygglappar man borde skaffa sig.
Mot norr                        Mot söder                     Ingång söder               Platschefen (?)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0