Sänkta ribbor . . . 31 mars 2014

  Idrotten är en spegelbild av samhället och problemen som finns runt idrotten finns i resten av samhället.
  Tillsammans har vi alla hjälpts åt att sänka ribban för vilken miljö som anses OK i och omkring stora matcher.
 
  Mot bakgrund av det tragiska dödsfallet i samband med premiäromgången i fotbollsallsvenskan diskuteras nu åtgärder för att komma tillrätta med supportervåldet.
 
  Justitieminister Ask vill minska spritintaget kring evenemangen och DN-jornalisten Esk frågar sig om man inte måste förbjuda bortafansen på matcherna. Visserligen en enorm förlust för idrotten men vinsten är en lugnare miljö kring matcherna.
 
  "Är det en ungdomsgårds fel om ungdomar lämnar gården och ställer till bråk på stan? Är det skolans fel om elever slåss efter skoldagens slut?'
  Nej, men ungdomsgårdar och skolor har ett delansvar. Precis som klubbarna har sitt delansvar för det som hände i Helsingborg den 30 mars 2014. Ett ansvar de delar med supporterorganisationer, förbund, polisen, politiker och medier. Tillsammans har vi vägrat inse att det här skulle hända.
  En 43-årig man kom inte hem igen." (Esk)
 
  Många anser också att skolan tvingats sänka kunskapskraven av olika anledningar. Dessutom får det gå alldeles för långt innan åtgärder vidtas när elever missköter sig.
 
  Att sänka ribban kan i vissa fall också vara ett sätt att lösa problem. DN ironiserar över regeringens proposition "Lättare att läsa" där ansvaret flyttas över till en ny myndighet.
  "Mot bakgrund av den senaste Pisaundersökningen, den som visade att svenska skolelevers läsförståelse knappt är befintlig, samt de svenska universitetens följaktiga strävan att möta dessa elever på lika villkor, känns det bra att regeringen på detta sätt kraftsamlar. Med än mer lättlästa böcker och en ordentlig sänkning av utbildningsnivån kommer vi snart att ha löst problemen. Så länge vi inte jämför oss med andra länder."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0