Bruschettans bruschetta . . . . 14 oktober 2014

 
  Att en liten rostad brödbit med lite hackade tomater kan smaka så gott. En bruschetta.
  Å andra sidan åt vi bruschetta vid flera tillfällen och det smakade olika varje gång. Var det brödet eller var det tomatmixen? Eller berodde det på stämningen, ölet eller vinet, sällskapet, strapatserna eller ...
 
  Den i särklass bästa bruschettan serverades i bergsbyn Castelmola, nära en timmes "klättring" från hotellet i Taormina, på baren "Gallo Cedrone", med utsikt över Etna. Två tjocka gubbar bjöd på en magisk bruschetta. Och den var GRATIS!
 
  Trots byns avlägsna läge hade den turiststatus. Förutom den fantastiska utsikten såldes bl a vågade förkläden och där fanns "Bar Turrisi", där inredningen präglades av penisutsmyckningar. I övervåningen fanns bl a en penis i jätteformat, stor som en kanon upptagen från Wasaskeppet.
 
  Trots alla mäktiga penisar var det ändå gratisbruschettan från "Gallo Cedrone" som gjorde det största intrycket.
 
  Vår lilla turistgrupp från Timrå har alltid haft en förkärlek att vandra till avlägsna mål på höga höjder. Att köpa ett sexigt förkläde efter att ha kämpat sig uppför ett berg i hettan är inte det första man tänker på. Däremot är en kall öl och en bruschetta inte helt fel.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0