"Ham and cheese"? och förstenade ägg . . . 12 oktober 2014

 
  Om det är någonting i matlagning jag kan så är det att koka ägg. Jag vill ha löskokta om de ska ätas direkt, drygt 4 minuter. Ska de skivas på lunchmackan kokas de några minuter till, ca 7.
  Hotell Condor i Taormina tror mer på långkok, iskalla ägg antagligen kokade någon gång på Romartiden. Vitan var nästan hårdare än skalet och inuti fanns en beige "stenkula" med svart kant, en ersättning för äggulan.
  En morgon måste det ha gått en propp till spisen för Gunnel fick ett ägg där gulan var åt det gulare hållet.
  Visst kan man bli besviken på maten när man äter ute, men oftast hittar man rätt, rätt matställe och rätt käk. Pastarätterna, lasagnen och pizzan blev sällan fel. Inte heller ölen och vinet, även om vi inte drack dyrt. Förutom vid ett tillfälle då "Husets vin" troligtvis var tänkt för något annat ändamål än förtäring.
  "Buongiorno" och sedan "ham and cheese". Morgonhälsningen från mattant Maria vid frukosten på hotellet. Skinkskivan var tunnare än gladpack och ostskivan inte långt därefter. Kanske bra om man tillämpade en 5:2-diet. Men det gjorde inte jag. Efter några dagar med te i de små kaffekopparna lyckades vi få använda temuggarna som var undanstoppade i en hylla. Sanningen var nog att de tyckte att vi åt lite för mycket på morgonen.
  Det blev jättetrångt på frukostbordet när tio personer skulle få egen te- eller kaffekanna. Ett otal olika marmelader på bordet tog också plats. Lägg därtill ett antal brödkorgar, "ham and cheese"-tallrikar och några skräpburkar så blev det ganska trångt. Man såg nästan inte duken.
 
  Kanske ingen dum idé att ha en sopkorg på bordet när man äter?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0