"Three steps to heaven" . . . 11 oktober 2014

  
  Vi visste att staden Taorminas centrum låg en bit högre upp från havet. Men jag fick hicka när taxin nästan körde upp i himlen för att hitta hotellet.
  Kari och Anders valde Sicilien för att fira sina gemensamma födelsedagar med "trevligt" sällskap. Vi blev tio personer, samma gäng som tidigare intagit New York, Corsica och Peking tillsammans.
 
  Veckan startade med regn och paraply men avslutades i strålande sol och badshorts. Till skillnad från oss mådde ortsborna gott i regnet, som var de första dropparna på fem månader.
  Regnet hindrade dock inte oss från att utnyttja dagarna, därför tog det sedan ett par dygn att torka joggingskor och ryggsäckar.
  På vårt hotell Condor, bodde vi på varandra. Alltså inte trångt, utan några i rum 34 och 35, några i rum 44 och 45 och frun och jag i rum 54. Rum 34, 44, 54 låg ovanpå varandra, med vårt rum 54 längt ner, fyra halvtrappor ner från receptionen.
 
  De ca 40 trappstegen kan låta mycket men i jämförelse med de trappor vi under veckan skulle besegra kunde räknas i 1 000-tal varje dag. Bara ner till stranden var det  ca 500 trappsteg. Och sedan skulle man ju hem igen.
  Inte undra på att det fanns så mycket bilar på de trånga gatorna. Inte ville ortsborna så gärna lägga tid och ork att gå. Trapporna var nog mest för tokiga turister. Bara mjukisar tog linbanan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0