White guide efter 16 km vit snö . . . 12 mars 2017

 
  Kåtarökt fjällöring och jordärtskocka i variation, syrade havtorn och havtornsreduktion. Friterat skinn, krispigt fröbröd och riven Bottarga.
 
  Att allt detta speciella serveras i en sameby, Glen i Oviksfjällen, efter 16 km skidtur på ett blåsigt kalfjäll är också speciellt. Och fantastiskt nog blir denna förrätt bara en lite klick på en liten assiett.
 
  Restaurang "Hävvi" i Glen har inte bara haft besök av oss utan även av Mat-Tina och har under flera år utmärkt sig i White Guide, där de återfinns i kategorin "Mycket god klass". I White Guide bedöms årligen över 800 krogar i landet efter mat, dryck, service och miljö/stämning.
  Två restauranger i Sundsvall har fått samma bedömning som Hävvi. Det är "Cassiopeja" och "Tant Anci och fröken Sara". Sundsvall har ingen restaurang i den högsta kategorin "Global mästarklass" (11 st i Sverige) men däremot Jämtland med "Fäviken". Varken Medelpad eller Jämtland har någon i kategori 2, "Mästarklass".
 
  Middag: Fjällets plankstek, tempererat ren med ljuvlig duschess smaksatt med Maximus, kaffe och rödvinssky, souvaslindad haricote verte, bakad tomato och angelica butter. Snacka godis!
 
  Med tanke på morgondagens Vasalopp avslutas måltiden med Hävvis ljumma blåbärssoppa med enbärsglass och egna biskvier och kanderad kvanne.
 
  Väl hemma i Sörberge tog Louise upp lite köttfärssås ur frysen. Det var inte dumt det heller.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0