Funchal och CR7 . . . 3 april 2019

 

 
 

  Hotellet Alto Lido, ca 45 minuters promenad från Funchals centrum var fint på alla sätt. Bra rum, god frukost, underhållning varje kväll och pooler såväl inomhus som utomhus. Vi simmade före frukost varje morgon.

   
  Funchal betyder fänkål och fick sitt namn från den vilda fänkål som de första invånarna fann så mycket av i trakten. Stan grundades 1425 och trots att den är över 500 år gammal finns många av de finaste historiska husen kvar i ursprungligt skick, trots eld, pirater och jordskalv.
   
  Agneta lurade in oss på en körkonsert i katedralen. Dock övergick den fantastiska konserten i högmässa och nattvard, så vi fick smyga ut efter någon timme då prästen aldrig ville sluta och håvarna dök upp.
  Katedralen höll på att byggas då Columbus inför sin sista resa besökte Madeira 1498. 20 år tidigare var han också här, men då för att handla socker. En kopia av hans skepp "Santa Maria" ligger i hamnen.
 
  Bondmarknaden, Mercado dos Lavradores, i Funchal var en fantastisk syn med frukter i alla möjliga färger och former. Och på Rue de Santa Maria var varje dörr fantastiska konstverk.
 
 
  Förutom oss, Louise, jag, Börje, Agneta och Columbus har förstås andra berömdheter besökt ön. Bl a Margaret Thatcher, som firade sin smekmånad här 1951, Winston Churchill skrev 4:e delen av sina memoarer här 1949, James Cook anlöpte med sitt skepp "Endeavour" 1768 och en besegrad Napoleon köpte vin i Funchal på väg till exilen på Saint Helena.
  
  Men mest berömd är nog Cristiano Ronaldo. Född i Funchal där han har ett eget museum, CR7. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0