Bada, äta, Atlantis . . . 7 december 2019

  
 
 
  Många människor åker till Dubai bara för att bada och sola. Med en temperatur i luften på 30 grader och ca 27 grader i det salta vattnet i november, så förstår man hur de tänker.
  Efter en god lunch på Catch 22 på strandpromenaden tar ett foto i en automat. Sedan tar vi en långpromenad från badstranden Marina Beach, enligt de flesta den bästa stranden i Dubai. Vi hittar till slut avfarten till Palm Jumeitah, världens största konstgjorda ö.
 
  Helst skulle man väl vilja se skapelsen från luften men nu fick vi nöja oss med synen från spårvägen, Palm Monorail, som vi inte visste fanns.
  Vi hamnar på strandpromenaden vid lyxhotellet Atlantis.
  Hotellet är ett av Dubais mest karakteristiska landmärken. En skyhög rosa koloss ordnad runt en gigantisk valvbåge i arabisk stil.
 
  Här ser vi solen gå ner och vi förundras också  hur man fraktat hit alla dessa stenblock som skyddar hela kuststräckan mot vågorna. Ett antal arbetare, förmodligen gästarbetare, hänger i linor på hotellet. Om de kikar efter lättklädda damer genom hotellfönstren eller rengör fasaden kan man spekulera om. 
 
 
 
   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0