Ökensafari med köpa köpa . . . 6 december 2019

  
 
  En resa till Dubai och Förenade Arabemiraten är inte komplett utan ett besök i öknen. Hotellets variant visar sig ganska dyr så Willy fixar en annan arrangör. Vi ska ju varken övernatta eller köra själva. 
 
  Vi blir hämtade på hotellet med en fyrhjulsdriven bil. Innan vi åker in i ökensanden lättades det på trycket i däcken. Vi kör en runda i sanden mot Universal Camp, en av många provisoriska "oaser" uppbyggda för turisterna.
 
  Vi köper VIP-platser för 50 dubaipengar för att med ålderns rätt slippa sitta på kuddar på marken. Vi väljer bekväma soffor på en liten läktare.
 
 
  Louise och Willy rider 2 minuter på en kamel och tjejerna mannekängar i traditionella arabiska kläder. Louise råkar prova en kaftan som kostade pengar att prova men den ansvarige araben hann inte med.
  Vi serverades svagt odrickbart kaffe och när Louise skulle hämta mer nescafé fick hon inte bära pulvret utan det skulle vår uppassare göra. Mina kamrater blir hennamålade, tjejerna gratis men Willy lyckades charma konstnärinnan till den grad att han också fick några streck på näven. Troligen ville hon bara bli av med den tjatiga gubben.
 
  Efter tre timmar med ständiga erbjudanden att köpa det ena krimskramset efter det andra får vi en fantastisk arabisk buffé, med tre grillspett med olika ris och röror. Och så mycket Cola vi ville.
  Vi var 500 personer på plats, mest japaner, som fick se magdans och en eldslukare. Sedan åkte vi hem i ökennatten och vad jag fattar var det bara vi fyra som bodde i Sörberge.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0