Världens högsta, förstås . . . 3 december 2019

 
 
  Burj Khalifa är med sina 828 m den högsta byggnaden i världen och en symbol   för Dubais omåttliga ambitioner.
  Huvuddelen av tornet är bostäder med ett lyxhotell i den nedre delen. Utsiktsplatser finns på våning 124 och 148. Vi tänkte inte betala 500 AED (1 500 kr) för att kika ner . Vi bodde ju själva på våning 21 på "Four points Sheraton" med poolen på våning 43 och det räckte för oss.
 
 
  Burj Khalifa blir snart passerat av "Jeddah Tower" som är under byggnation i Saudiarabien. Den exakta höjden hålls ännu hemlig men ska slå Burj Khalifa med ca 200 m när den står klar under 2020.
 
  Något oväntat planerar Irak en skyskrapa i Basra på 1,1 km höjd, "Bride of the Gulf". Det som skiljer denna från de andra två är att "The Bride" blir en "vertikal stad" medan de övriga förminskas till superhöga torn.
 
  Vi travar igenom Dubai Mall på väg till fontänshowen vid Burj Khalifa Lake. De belysta dansande kaskaderna, som skickas upp till 150 m bildar ett gigantiskt vattenfyrverkeri framför ett blinkande Burj Khalifa.
 
  Kvällstid är det show varje halvtimme. Fontänspelet är koordinerat med olika musik, från klassiskt till modernt och arabisk dansmusik.
  Fontänen är 250 m lång och det mäktiga vattenspelet är förstås världens största koreograferade vattenshow. Och det är riktigt magnifikt där vi sitter och äter vår panpizza.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0